Op maandagavond 28 maart zijn de stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl weer van start gegaan met de Activiteiten Stuif Es In. Hier kun je inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten. De ene keer is er een lezing of een workshop de andere keer een creatieve of een muzikale activiteit. Voor elk wat wils. Tegen betaling kun je vooraf een warme maaltijd bestellen voor € 5,00 en mee-eten.

Batik 28 maart en 11 april 19:30 – 21:00 uur

Kunstenares en batikonderzoeker Sabine Bolk doet de aftrap met 2 lessen Zelf batikken op 28 maart en 11 april.

Batik is een uitsparingstechniek waarbij met hete was patronen worden gecreëerd op stof. De techniek Batik is sinds 2009 UNESCO immaterieel erfgoed van Indonesië. Wij gaan in de eerste maandag met bijenwas op katoen aan de slag. Hierbij werken we met een canting, koperen waspen, en/of cap, batikstempel. De tweede maandag worden de batiks geverfd. Dat doen we met de hand met een kwast, dit heet op Java ‘colet’. Sabine Bolk (1984) is een beeldend kunstenaar en verdiept zich sinds 10 jaar in batik, de Indonesische textielkunst. Ze laat zich hierbij niet alleen inspireren door de techniek, maar vooral door de patroonleer, de filosofie van batik. Op haar blog ‘De reis naar Batik’ doet zij verslag van haar ontdekkingen, haar onderzoek en reizen. Sabine schrijft ook artikelen voor verschillende platformen waaronder het onlineplatform Modemuze, organiseert events en geeft regelmatig lezingen, presentaties en workshops. Omdat Sabine als kunstenaar inspiratie uit batik haalt, zet ze zich ook in voor het behoud ervan. Sabine werkt samen met batikmakers op Java, maar ook met onderzoekers, ontwerpers, kunstenaars en andere batikfans, om batik op vele verschillende wijzen te promoten.

Deze workshops zijn bij stichting Ana Upu, gebouw Ina Ama aan de Van de Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage om ons te ondersteunen wordt gewaardeerd. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. Je krijgt vooraf gratis een kopje koffie of thee met wat lekkers. De pauzedrankjes zijn tegen contante betaling. Je kunt je vooraf opgeven voor de workshop. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Komende activiteiten
 9 mei geeft Henk van Paasen van Natuurcentrum Veluwe een lezing over vogels.

23 mei workshop Zelfverdediging van Dick Zwart.