Op de boekentafel bij de Mantelzorgtrefpunten liggen verschillende soorten boeken die gaan over mantelzorg. Boeken die gaan over het zorgen voor iemand met … dementie, niet aangeboren hersenletsel, depressie, een psychische of lichamelijke beperking, maar ook over rouw en verlies. Regelmatig komen er nieuwe boeken bij op deze tafel. Bezoekers van de mantelzorgers kunnen een boek lenen, door opgave van naam en welke boek zij meenemen. De afspraak is dat je het boek wel weer terugbrengt.  

Het mantelzorgtrefpunt heeft een aantal nieuwe boeken aangeschaft. Hieronder vind je de titels met een korte omschrijving. Heb je een boek geleend en wil je een recensie schrijven over het boek? Dat mag!

 Met liefde zorgen – Marije Vermaas

Dit boek gaat over mantelzorg, met recepten, gedichten, inspirerende verhalen, tips en schrijfoefeningen, geïnspireerd op het christelijk geloof. Het is geschreven door verschillende ervaringsdeskundigen. Het beschrijft de thema”s geloof, hoop, liefde, zorg en loslaten. 

 Je staat er niet alleen voor – Geertje Bikker

Dit boek is bedoeld als steuntje in de rug voor mantelzorgers om hen te bemoedigen, inspiratie en herkenning te bieden. Er komen verschillende emoties aan bod die je als mantelzorger kunt ervaren, zoals dankbaarheid en vreugde, maar ook boosheid, eenzaamheid en verwarring. De overdenkingen en de betekenis van het geloof laten je met andere ogen kijken naar je rol van mantelzorger.

 Mijn gehandicapte broer & ik – Camiel Derkx

Dit is een autobiografische komische en luchtige stripboek die gaat over de bijzondere relatie tussen Camiel en zijn gehandicapte broer. Elke avond bellen zij met elkaar om met de dag door te nemen. Het boek bevat korte strips over de waargebeurde gesprekken tussen hun tweeën.