Het project Posthcard onderzoekt en ontwikkelt een website met een ‘serieus spel/serious game’. Dit is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie en Alzheimer. Posthcard is een Europees project, in samenwerking met o.a. Alzheimer Nederland. Het doel van Posthcard is dat zorgverleners en mantelzorgers kunnen oefenen hoe om te gaan met mensen met dementie, zodat hun zorglast vermindert. ‘Het spel wordt afgestemd op de persoonlijke situatie. Afhankelijk van de keuzes die de speler maakt, ontwikkelt het spel zich verder. De serious game wordt gecombineerd met een digitale omgeving die nog in ontwikkeling is.

Een deel van het spel is al ontwikkeld en wordt aangepast aan de hand van een terugkoppeling. Een ander deel van het spel wachtte op aanvullingen met de ervaringen van mantelzorgers. Daarin is samenwerking met de mantelzorger dus heel belangrijk. Vanwege de coronacrisis is besloten om dit online te vervolgen en er is een online sessie georganiseerd om samen met mantelzorgers situaties samen te stellen om het spel mee te verrijken. In kleine stapjes is telkens iets gecreëerd, zodat iedereen kan reageren op wat er in die stapjes ontstaat. In het spel kunnen de mantelzorgers oefenen hoe om te gaan met soms lastige zorgsituaties binnen verschillende fasen van Alzheimer. In het ‘serieuze spel’ ben je de mantel­zorger en doorloopt je via verschillende stappen een scenario of activiteit met een persoon met Alzheimer. Lees meer over Posthcard op http://posthcard.eu/.

Ben je benieuwd hoe realistisch het spel is? Bekijk dan nu het prototype van het spel en geef je reactie! Het onderzoeksteam is benieuwd naar de ervaring en mening van iedereen die geïnteresseerd is in een serious game over dementie!

 

Je kunt klikken op deze link:

 https://vilans.datacoll.nl/uytjvwcxll?l=nl

 

Bron: https://www.vilans.nl/artikelen/online-co-creatie-lukt-bij-serious-game-posthcard