Bij de gedachte dat je samen over een paar jaar met een camper door Europa gaat reizen, daar kun je zo van genieten. Het is iets waar je al jaren van droomt. Door ziekte kan zo’n droom uit elkaar spatten en het sparen voor later krijgt een andere bestemming. Zo’n gebeurtenis raakt bij jou de gevoelige snaar. Al je hoop en geluk vervliegt weg. Wat kun je nu nog verwachten in je leven? Gevoelens van wanhoop, teleurstelling en boosheid overvallen je en gaan met je op de loop. 

Genieten is plezier aan iets beleven. Als je denkt te gaan genieten van wat later zal komen, dan verspil je tijd. Belangrijk is om vandaag te genieten en dat morgen en overmorgen te herhalen. Genieten van wat er wel is, zoals het samenzijn, samen plezier hebben, samen leuke dingen doen ook al zien die leuke dingen er anders uit dan je had verwacht. 

De dagen die zijn geweest, haal je niet meer terug. Je had misschien het leven dat achter je ligt anders willen meemaken, maar dat kun je niet meer veranderen. Als je wacht tot later, dan kun je wel eens te laat zijn. Je hebt geen waarzegbol, waarmee je kunt voorspellen hoe je toekomst eruit gaat zien. Het hier-en-nu is waarin je leeft wat nu telt. Schenk je aandacht aan wat er (nog) niet is of wat je niet leuk vindt, dan voel je je daardoor minder gelukkig. Geef meer aandacht aan wat er om je heen gebeurt, wat je nu doet en met wie je nu contact hebt en aan degenen die ertoe doen. Onbevangen het moment van nu ervaren en genieten van wat er wel is. Ontspan en beleef wat je ziet, hoort, voelt en ruikt om je heen, waardoor je juist de kleine dingen in het leven intens meemaakt. Dat kost niets.

Tina en haar man droomden van een vakantie naar Australië. Samen met een camper door het land van de kangoeroes. Hun hele leven hadden zij daarvoor geld aan de kant gezet. Na hun 25-jarig huwelijksjubileum zouden zij vertrekken, totdat Alzheimer roet in het eten gooide. Tina heeft zich een tijdje verdrietig gevoeld en moest wennen aan deze andere manier van leven. Zij heeft voor zichzelf besloten een nieuwe droom te maken voor hen beiden. Op goede dagen leuke dingen doen van uitstapjes, fietsen of wandelen en zo nieuwe herinneringen maken. Zij genieten van wat elke dag hun brengt.