12 JULI WORKSHOP TOTOBUANG –  JACK NOYA
Al in de 15e eeuw is het muziekinstrument Totobuang bekend op de Molukken. Dit instrument bestaat uit verschillende kleine gongs in verschillende maten en met verschillende tonen. Het kan bestaan ​​uit 9, 12, 14 of 18 kleine gongs die in twee kolommen zijn gerangschikt en op een houten frame zijn geplaatst en geslagen met twee stokken. Soms worden in plaats van gongs visblikjes gebruikt. Nieuwsgierig? Op 12 juli vertelt Jack Noya meer over de Totobuang, zoals hoe je dit instrument bespeelt en hij laat ons de klanken horen van zijn zelfgemaakte Molukse xylofoon.

Het Nationaal Ouderenfonds, Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl organiseren 10 weken lang het culturele en creatieve programma Meesterwerk! Hier kun je inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten. Deze workshop op 12 juli is bij stichting Ana Upu, gebouw Ina Ama aan de Van de Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Koffie en thee is inbegrepen. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage om ons te ondersteunen wordt gewaardeerd. Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Stuur een e-mail naar info@ana-upu.nl of info@mantelzorgtrefpunt.nl.

Het Nationaal Ouderenfonds, Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl organiseren deze zomer 10 weken lang het culturele en creatieve programma Meesterwerk! Inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten staat centraal. Doe bijvoorbeeld mee aan porselein schilderen of maak muziek met het instrument Totobuang. Op 5 juli is de start met een optreden van de Menarigroep met Molukse dans in traditionele kleding. Ook krijg je een presentatie van het activiteitenprogramma en er is een muzikaal optreden van K.J. Voor bezoekers staat er koffie en thee met een versnapering klaar. Tegen betaling kun je ook lekkere hapjes kopen, zoals saté. Tijd om gezellig samen te zijn!

Programma
Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die op het programma staan.

5 juli Start activiteiten met gezellig samenzijn
12 juli Workshop Totobuang
19 juli Lezing Luntersche Buurtbosch
26 juli Creatief porselein schilderen
2 augustus Lezng Pela
9 augustus Rots en water training
16 Workshop Robotica
23 augustus Workshop Tifa
30 augustus Spelletjesavond
6 september Workshop Dementie

Tijd en locatie
De activiteiten starten vanaf 5 juli elke maandag bij stichting Ana Upu, gebouw Ina Ama aan de Van de Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Koffie en thee is inbegrepen. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage om ons te ondersteunen wordt gewaardeerd.

Meesterwerk
Meesterwerk is een nieuw uniek programma van het Nationaal Ouderenfonds. Met Meesterwerk verbindt het Ouderenfonds cultureel creatieve groepsactiviteiten en ouderen aan elkaar. Inspiratie opdoen, iets nieuws leren én elkaar ontmoeten staan centraal. Op de website www.ouderenfonds.nl/meesterwerk kun je meer lezen over dit programma. Of bekijk hier het Meesterwerk document.

Informatie en aanmelden
Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Stuur een e-mail naar info@ana-upu.nl of info@mantelzorgtrefpunt.nl. Neem een kijkje op de websites www.ana-upu.nl of de agenda van deze website.